Printare 3D

În imprimarea 3d, inserțiile filetate sunt folosite pentru a fixa o parte sau un obiect pe loc în timpul procesului de imprimare. Inserțiile termostabilizate (cunoscute și sub numele de inserții filetate) sunt mici tuburi metalice care sunt filetabile pe interior și cu zimți pe exterior.

Când piesa este imprimată, o cantitate mică de filament de plastic este extrudată la viteză mare. Filamentul este încălzit și întins pentru a forma un strat subțire de material. Odată ce stratul este complet, capătul imprimantei se deplasează în jos la următorul punct în direcția de construcție și repetă procesul până când întreaga piesă este imprimată. Inserțiile filetate pot fi folosite pentru a asigura piesele care tind să se deplaseze în timpul imprimării. De asemenea, pot fi folosite pentru a ține piesele împreună în timp ce sunt imprimate, pentru a preveni deformarea sau alte modificări.

Cum se montează inserțiile filetate

În primul rând, inserția filetată trebuie poziționată în zona de pe partea inferioară a piesei. Se poate utiliza o margine dreaptă ca ghid pentru a te asigura că inserția este fixată complet.

În al doilea rând, inserția filetată trebuie presată în materialul piesei, iar exteriorul filetului trebuie să fie la același nivel cu suprafața piesei. Se poate utiliza o pereche de clești pentru a strânge ușor inserția și pentru a asigura o conexiune bună. Odată ce toate inserțiile filetate sunt strânse, asigură-te că nu există goluri în construcție.

De ce să folosești inserțiile filetate?

Simplu, imprimantele 3D folosesc tehnologie bazată pe extrudare, obiectele sunt în general construite pe câte un strat. Acest lucru poate duce la ușoare inconsecvențe între straturi, care pot cauza deformarea sau deteriorarea minoră a produsului final. O modalitate de prevenție este utilizarea inserțiilor filetate între straturi pentru a oferi piesei un sprijin suplimentar în timpul procesului de imprimare. Aceste inserții pot ajuta, de asemenea, la prevenirea fisurilor și ruperii în timpul procesului de finisare, odată ce imprimarea este terminată. Cu instrumentele și materialele potrivite, se pot crea inserții personalizate pentru a se potrivi nevoilor cât mai specifice.

Inserțiile filetate și tehnologia FDM

Printarea 3d prin FDM poate fi folosită pentru a crea printuri detaliate, spre deosebire de tehnicile tradiționale de imprimare 3D, FDM elimină nevoia de structuri de susținere și reduce cantitatea de material necesară pentru a finaliza imprimarea. Asta înseamnă că piesele pot fi produse mai rapid folosind mai puțin material decât tehnicile tradiționale de imprimare 3D. Se pot obține adesea rezultate mai bune decât cu metodele tradiționale de imprimare 3D, folosind mai puține materiale și mai puțin timp pentru a finaliza fiecare proiect.

insertii filetate
insertii filetate

Concluzie

Există o mulțime de beneficii în utilizarea inserțiilor filetate în proiectele tale imprimate 3D. Te pot ajuta să creezi o imprimare mai puternică, care va rezista mai bine utilizării regulate și va dura mai mult în general. De asemenea, se pot crea modele mai complexe care ar fi imposibil de realizat cu alte metode de imprimare. Proiectul finit este, de asemenea, mai puțin costisitor de produs, deoarece utilizează mai puțin material și poate fi finalizat în timp mai scurt.

Alege un partener de încredere care să se ocupe de toate nevoile tale de imprimare 3D. Află mai multe despre noi la www.printari-3d.ro