Printare 3D

Cum functioneaza serviciul nostru de 3D printing?

Mai stii cand ai salvat poza cu vaza aceea perfecta pentru a deveni atractia principala pe masa ta de birou? Si, inca n-ai gasit vreun magazin din care sa o cumperi? Decat sa cauti cu disperare, mai bine vii cu poza la noi. Povestim, proiectam, alegi materialul, ne ocupam de partea de printare 3D si iti livram produsul. La fel se intampla cu orice idee, fie ca ai nevoie de ultima piesa pentru robotul tau la care ai muncit atata timp, vrei sa transformi schitele in machete de arhitectura sau pregatesti un cadou de neuitat pentru cel mai bun prieten. Cand ai la indemana serviciile de 3D printing, poti sa iti transpui imaginatia in realitate exact asa cum vrei.

Noi, cei din echipa 3Dmensional HUB, am pus fiecare detaliu la punct pentru ca tu sa beneficiezi de servicii de 3D printing de calitate. Poti veni cu propriul design, te poti consulta cu un designer la alegere sau poti veni chiar la designerii din echipa noastra. Important e sa avem un punct de pornire. Restul e magia realizata de numarul mare de imprimante 3D disponibile. Desi drumul de la idee pana la produs pare scurt, asta nu inseamna ca e mereu usor de parcurs. In 3D printing trecem prin procese complexe pana sa iti livram produsul, pentru rezultate de o calitate cat mai înalta. Mai jos iti explicam ce se ascunde, de fapt, in spatele fiecarui pas. 

3D printing – de la idee la realitate in 4 pasi!

  1. Incarcarea modelului.
   Inainte sa apelezi la serviciile noastre de 3D printing, ai nevoie de un design in format .STL. Daca te pricepi, il poti realiza chiar tu. Nu uita ca designul 3D trebuie “feliat” folosind un software cu rol de slicer. Gandindu-ne cum functioneaza o imprimanta 3D, acest pas este foarte important. Imprimanta realizeaza produsul din straturi subtiri, fiecare strat avand un cod corespunzator in fisierul .STL.A doua varianta este sa soliciti ajutorul unui designer specializat. Echipa noastra iti poate fi de ajutor datorita designerilor pregatiti sa-ti ofere consultanta pentru ca produsul tau sa prinda viata. In etapa de proiectare 3D te putem ajuta chiar si sa imbunatatesti ideea initiala, pentru ca la final sa te bucuri de un obiect desavarsit.
  2. Alegerea materialului
   Cu acest pas, vei defini complet aspectul produsului tau realizat prin 3D printing. In functie de destinatia obiectului finit, te ajutam sa alegi materialul analizandu-i caracteristicile. Printre aceste trasaturi se numara rezistenta la presiune si alti factori exteriori cum sunt razele UV, apa, caldura sau substantele chimice, dar si rigiditatea si durabilitatea. Daca vrei sa explorezi lista cu materiale inainte sa facem o alegere impreuna, o gasesti oricand in catalogul 3D Hub.
  3. Etapa de 3D printingAcum lasam imprimantele noastre sa faca magie. In functie de dimensiunile obiectelor, faza de 3D printing poate dura cateva minute, ore sau, pentru produsele complexe, chiar zile. In aceasta etapa avem si partea de post-procesare, unde indepartam structura suport, slefuim produsul si il vopsim, in functie de cerintele tale.
  1. Livrarea produsului 3D personalizat –Fara doar si poate, acesta e momentul mult asteptat: iti livram cu grija produsul personalizat. Si partea mai frumoasa e ca beneficiezi de transport gratuit pentru comenzile care depasesc valoarea de 200 RON.

Care sunt avantajele serviciilor noastre de 3D printing?

Consultanta. Indiferent de produsul de care ai nevoie, stim ca forma sa finala trebuie sa fie la cea mai inalta calitate. De aceea, beneficiezi de consultanta inainte de a realiza comanda, astfel incat sa ne asiguram ca rezultatul va fi unul multumitor.

Personalizare. Varietatea materialelor si a culorilor, dar si a instrumentelor dedicate post-procesarii iti permite sa dezvolti un produs exact asa cum iti doresti. Dupa imprimarea produsului, il vom slefui si il vom vopsi in functie de indicatiile tale.

Rapiditate. Pentru ca avem un numar foarte mare de imprimante, asteptarea indelungata nu va fi o problema. Putem realiza mai multe comenzi simultan, astfel incat sa te bucuri in timp util de obiectul realizat cu serviciul nostru de 3D printing.

Posibilitatea de a produce serii mici. Daca esti convins ca ideea ta merita multiplicata, suntem gata sa producem mici serii din produsul solicitat. Fie ca obiectul va infrumuseta o incapere, va pune in functiune un sistem sau va imbunatati mobilitatea unei persoane – noi te ajutam sa o reproduci.

Ai inspiratie nelimitata in 3D printing!

In 3D printing, tu esti cea mai buna sursa de inspiratie – trebuie doar sa lasi imaginatia sa zboare.  De exemplu, aici poti sa vezi ca imprimantele 3D au produs obiecte inedite: de la implanturi de oase si muschi, pana la barci si opere de arta pentru persoanele cu deficiente de vedere. Totusi, stim ca in unele momente inspiratia nu vine atat de usor, de aceea iti oferim si cateva indicii care cu siguranta iti vor starni creativitatea. Verifica in articolul nostru ce poti face cu o imprimanta 3D sau spune-ne care crezi ca e piesa lipsa. Noi suntem aici sa te ghidam, dar ideea e la tine!

Citeste cele mai noi articole de blog

Viitorul printarii si necesitatea unei imprimante 3D

Viitorul printarii si necesitatea unei imprimante 3D

Citeste mai multe
Imprimare 3D - tehnologia indispensabila proiectelor inovative

Imprimare 3D – tehnologia indispensabila proiectelor inovative

Citeste mai multe
Ofera un cadou memorabil – o figurina personalizata cum iti imaginezi

Ofera un cadou memorabil – o figurina personalizata cum iti imaginezi

Citeste mai multe