Printare 3D

img20

Impactul pe care tehnologia de printare 3D îl produce

Tehnologia de printare 3D evoluează rapid și a schimbat radical modul în care se desfășoară întreg procesul de producție, având un impact considerabil asupra consumatorilor. Ultimii ani au venit cu schimbări semnificative, companiile fiind capabile să ofere soluții pentru proiectare și prototipare rapide, imprimare la cerere, piese puternice și ușoare, reducerea deșeurilor, rentabilitate.

Ce este printarea 3D?

Printarea 3D sau imprimarea 3D (tridimensională) este procesul de fabricație a unui produs, pornind de la un fișier în format digital. Tehnologia implică adăugarea strat după strat de plastic topit sau orice alt material ales, pentru a crea obiectul. Printarea 3D ajută persoanele fizice și companiile să valideze proiectele, să efectueze teste și să producă anumite prototipuri pe care consumatorul le dorește.

Avantajele pe care le aduce printarea 3D fiecărei industrii

Există numeroase companii care au identificat oportunități noi în ceea ce privește imprimarea 3D.

Beneficiile imprimării 3D în producție

Tehnologia permite companiilor să creeze instrumente imprimate 3D și dispozitive de fixare în serie. Astfel, fiecare aspect al produsului beneficiază de un nivel excepțional al personalizării, pornind de la varietatea de materiale utilizate și până la culoarea dorită.
Prototiparea rapidă permite construcția unor prototipuri într-un timp foarte scurt. Companiile pot testa rapid piesa personalizată și evalua feedback-ul pieței țintă înaintea lansării liniei de producție.

Beneficiile imprimării 3D în educație

Profesorii și lectorii universitari folosesc printarea 3D pentru a explica idei și concepte iar studenții pot experimenta și testa teorii mult mai ușor. În plus, această tehnologie sporește creativitatea elevilor și studenților și dezvolta spiritul colaborativ dintre aceștia și profesori.

Beneficiile printării 3D în arhitectură și design

Unul dintre avantajele imprimării 3D este că organizațiile și companiile pot crea machete arhitecturale, fie pentru a le arata clienților, fie pentru a-și revizui și perfecționa ideile. Filamentul PLA este perfect pentru imprimarea mai în detaliu, devenind astfel materialul preferat de arhitecți și designeri.

Beneficii 3D în sectorul medical

Imprimarea 3D va aduce un aport considerabil în domeniul medical fie că este vorba de sprijin în crearea protezelor personalizate sau la explicarea procedurilor chirurgicale pacienților. Tehnologia poate fi folosită chiar și în stomatologie – de exemplu, în construcția de arcadelor dentare și a mulajelor.

Ce spun statisticile despre gradul de utilizare al serviciilor de printare 3D

Potrivit unui raport întocmit de Smithers, această piață este pregătită pentru o creștere explozivă în următorul deceniu. Estimările specialiștilor plasează o creștere a pieței la 55,8 miliarde de dolari până în 2027, având o rată de creștere anuală agresivă de aproximativ 23%. Serviciile de printare 3D încep să treacă într-un mediu de afaceri în curs de maturizare câștigând astfel poziții importante ca instrument de proiectare și prototipare și în producția de scule și matrițe complexe.

Având în vedere modul în care tehnologia de printare 3D avansează și sprijină sectorul antreprenorial, este indicat ca și afacerea ta să se adapteze la aceste tendințe și să apelezi la profesioniști.

Prin 3Dimensional Hub ai posibilitatea să alegi dintr-o gamă variată de materiale, o echipa de profesioniști și o tehnologie de ultimă oră, cu imprimante 3D moderne capabile să producă un număr mare de unități.

Contacteaza-ne acum și hai să discutam împreună despre proiectul tău.