Printare 3D

Traim in epoca in care consumerismul e cel care impune proiectelor inovative si afacerilor sa apeleze la solutii integrate de imprimare 3D pentru a indeplini nevoile de business.
Provocarea consta in implementarea tehnologiei de printare care sa indeplineasca pana si cele mai exigente cerinte legate de materialele utilizate, tipul de imprimare sau forma produsului finit.

Three Dimensional HUB ofera un intreg proces tehnologic dedicat clientilor, structurat in etape oferind consultanta specializata si indrumare de la simpla schita pana finisaje specifice fiecarui proiect in parte.

Cu ce te ajuta tehnologia de imprimare 3D

Rapiditate

Unul dintre cele mai mari avantaje ale tehnologiei de printare 3D este prototiparea rapida. Prototiparea rapida este capacitatea de a proiecta, produce si testa o piesa personalizata intr-o perioada scurta de timp. De asemenea, daca este necesar, designul poate fi modificat fara a afecta negativ viteza procesului de fabricatie.

Inainte ca industria de imprimare 3D sa infloreasca, fabricarea unui prototip dura pana la cateva saptamani intregi. De fiecare data cand se intervenea in proces, automat se prelungea si timpul de finalizare a prototipului.
Cu tehnicile de imprimare 3D folosite de Three Dimensional HUB, o companie poate proiecta o piesa, o poate produce pe o imprimanta 3D si o poate testa, toate acestea fiind posibile intr-un timp foarte scurt.
Pentru productii mici de serie si prototipuri, serviciul de printare 3D este cea mai rapida si utila solutie.

Cost

Pentru productii si piese mici, imprimarea 3D este cel mai rentabil proces de fabricatie. Metodele traditionale de prototipare, cum ar fi prelucrarea CNC si turnarea prin injectie, necesita un numar mare de utilaje scumpe si au costuri mult mai mari cu forta de munca, deoarece necesită operatori si tehnicieni cu experienta pentru a le utiliza.

Acest lucru nu este valabil in procesul de printare 3D, unde sunt necesare doar 1 sau 2 imprimante de dimensiuni reduse si mai putini operatori pentru a reproduce o piesa. Exista mult mai putine deseuri, pentru ca piesa este construita de la zero, nu sculptata dintr-un bloc solid, deoarece este in fabricatie subtractiva si, de obicei, nu necesita alte materiale adiacente.

Flexibilitate

Un alt mare avantaj al printarii 3D este ca orice imprimanta poate crea aproape orice se incadrează in volumul sau de constructie. Cu procesele de fabricatie traditionale, fiecare piesa noua sau modificare a designului piesei necesita fabricarea unei noi scule, matrite sau dispozitive pentru a crea piesa noua. Printarea 3D permite crearea si fabricarea de geometrii imposibil de produs pentru metodele traditionale.

Spre deosebire de metodele traditionale, printarea 3D permite includerea mai multor materiale intr-un singur obiect, permitand amestecarea si combinarea unei game de culori, texturi si proprietati mecanice. Imprimarea 3D permite oricarui utilizator, chiar si celor cu experienta CAD limitata, sa editeze modele, creand piese personalizate. Acest lucru inseamna, de asemenea, ca orice design dat poate fi fabricat intr-o gama larga de materiale diferite.

 

Alege o echipa de profesionisti in tehnologia de printare 3D

Avantaj competitiv

Datorita vitezei si costurilor mai mici ale imprimsrii 3D, ciclurile de viata ale produselor sunt reduse. Companiile pot imbunatati un produs, permitandu-le sa livreze produse mai bune intr-un timp mai scurt.
Imprimarea 3D permite realizarea fizica a unui nou prototip clientilor si celor interesati, reducand astfel riscul ca informatiile sa fie intelese gresit.

De asemenea, permite testarea eficienta pe piata din punct de vedere al costurilor, obtinand feedback mai usor de la clientii potentiali, fara riscul unor cheltuieli mari in avans pentru prototipare.

Calitate

Metodele traditionale de fabricatie pot realiza prototipuri mai putin reusite. Procesul de printare 3D permite realizarea pas cu pas a piesei sau produsului, ceea ce garanteaza imbunatatirea produsului finit.

Reducerea riscurilor din productie

Imprimarea 3D permite unei afaceri sa-si atenueze riscurile in productie. Tehnologia de printare 3D permite designerilor de produse sa verifice prototipurile inainte sa investeasca substantial in producerea pieselor in serie.

Accesibilitate si personalizare

Sistemele de imprimare 3D sunt mult mai accesibile si pot fi utilizate de o gama mult mai larga de oameni decat procesele tradiționale de realizare a pieselor. De asemenea, imprimarea 3D este aproape complet automatizata, necesitand putin sau deloc personal suplimentar pentru a rula si supraveghea, devenind astfel mult mai accesibila in dauna altor sisteme de productie.

Optimizeaza si tu procesul de printare 3D cu Three Dimensional HUB. Echipa noastra de experti iti sta la dispozitie in intreg procesul de creatie si productie.