3d-Hub Store

Poate fi folosită imprimarea 3D pentru arhitectură?

Tehnologiile de printare 3D ajută la reducerea decalajului dintre lumea digitală și cea fizică și oferă arhitecților și creatorilor puterea să creeze rapid și rentabil machete arhitecturale de înaltă precizie direct din desene digitale.

Din 2010, imprimarea 3D a început să devină disponibilă pe scară largă și tot mai multe firme de arhitectură au văzut imediat potențialul de a-și realiza propriile machete. Fie prin tipărirea internă, fie prin utilizarea unui furnizor de servicii de imprimare 3D, aceasta tehnologie a permis ca piesele să fie create cu un grad superior de acuratețe, indiferent de complexitatea designului.

Imprimarea 3D poate fi folosită pentru a produce modele arhitecturale ale clădirilor în combinație cu alte instrumente și procese. Tot mai multi arhitecti folosesc aceasta tehnologie pentru a construi părțile de bază ale modelelor lor arhitecturale și o imprimantă 3D pentru a dezvolta componente mai complexe sau mai complicate, cum ar fi scări, copaci, sfere și suprafețe curbate, care ar fi consumatoare de timp pentru a fi fabricate manual. Această tehnologie moderna de imprimare 3D împreună cu soluțiile tradiționale de producție accelerează procesul creativ și crește nivelurile de acuratețe ale machetelor arhitecturale.

Unul dintre obiectivele principale ale machetelor de arhitectură 3D este de a simplifica comunicarea dintre arhitecți și de a facilita prezentarea planurilor clienților.

Alegerea unei imprimante 3D pentru machetele arhitecturale

Când vine vorba de realizarea machetelor arhitecturale, este esențial să alegi tehnologia de imprimare potrivită pentru tipul de utilizare al acestora.

Cele mai populare tehnologii de imprimare 3D pentru machetele arhitecturale includ stereolitografia (SLA) și extrudarea termoplastică a filamentelor (FDM)

Tehnologia de printare prin SLA (stereolitografia)

Tehnologia de printare 3D prin SLA a fost prima tehnologie de imprimare 3D din lume, inventată în anii 1980 și încă este una dintre cele mai populare tehnologii în randul profesioniștilor din acest domeniu. Imprimantele 3D cu rășină SLA sunt utilizate in procesul de reproducere al diverselor prototipuri, modele și piese de producție strat cu strat, folosind procese fotochimice prin care lumina face ca monomerii și oligomerii chimici să se intersecteze împreună pentru a forma polimeri.

Piesele SLA au cea mai mare rezoluție și precizie dintre toate tehnologiile de imprimare 3D din plastic. Piesele SLA oferă, de asemenea, cel mai neted finisaj al suprafeței, aceasta fiind extrem ușor de vopsit.

Tehnologia de printare prin SLA este o opțiune excelentă pentru machetele de prezentare foarte detaliate având ca scop prezentarea conceptelor și ideilor clienților sau publicului.

Imprimare 3D prin depunere fuzionată (FDM)

Imprimarea 3D prin depunere fuzionată (FDM), cunoscută și sub denumirea de fabricație de filament fuzionat (FFF), este cea mai utilizată formă de imprimare 3D la nivel de consumator. Imprimantele 3D FDM construiesc piese prin topirea și extrudarea filamentului termoplastic, pe care o duză a imprimantei le depune strat cu strat în zona de construcție.

Imprimarea 3D prin depunere fuzionată (FDM) are cea mai scăzută rezoluție și precizie dintre procesele de imprimare 3D și nu este cea mai bună opțiune pentru imprimarea obiectelor cu finisaj complicat sau a pieselor cu caracteristici complexe. Este ideal pentru piesele produse în fazele inițiale de proiectare, deoarece poate crea machete arhitecturale relativ mari foarte rapid și la un cost scăzut.

Iată câteva dintre machetele de arhitectură realizate de specialiștii Three Dimensional Hub împreună cu partenerii noștri.

Îți dorești machete arhitecturale executate cu precizie? Alege Three Dimensional Hub.