Printare 3D

tehnologie FDM


Tehnologia de printare 3D prin FDM este o tehnologie care functioneaza atat pe orizontala, cat si pe verticala, in care o duza de extrudare se deplaseaza peste o platforma de constructie. Procesul implica utilizarea materialului termoplastic care atinge un punct de topire si apoi este fortat sa iasa, pentru a crea un obiect 3D strat cu strat.
Realizeaza produsul sau construieste de la 0 afacerea, folosind tehnica de printare 3D prin FDM, cu ajutorul tehnologiei moderne si imprimantelor 3D de ultima generatie.
Oferim cotatie de pret in cel mai scurt timp posibil, precizie si calitate incontestabila a produselor.

Tehnologia de printare 3D prin FDM, cunoscuta si sub denumirea de fabricare a filamentului fuzionat (FFF), este un proces de fabricatie aditiva in domeniul extrudarii materialelor. Tehnologia de printare 3D prin FDM presupune constructia partilor componente strat cu strat prin depunerea selectiva a materialului topit pe o cale predeterminata si utilizeaza polimeri termoplastici care vin sub forma de filamente.

Compunand cea mai mare baza instalata de imprimante 3D si industriale din intreaga lume, tehnica de printare 3D prin FDM este cea mai utilizata tehnologie si probabil primul proces la care te gandești atunci cand decizi sa apelezi la o echipa de profesionisti in printare 3D.

Avantajele tehnologiei de printare 3D prin FDM

Printare 3D prin FDM in procesul de prototipare rapida

Acest videoclip prezinta modul de utilizare a imprimarii 3D prin FDM in procesul de prototipare rapida.

filament abs

Filamentul ABS

Filamentul ABS este o solutie universala pentru prototipare si fabricatie economica. Costul sau redus si versatilitatea iti permit sa testezi eficient diferite prototipuri ale proiectelor tale, la un raport calitate - pret avantajos.

Acest material de imprimare 3D rezista, de asemenea, la temperaturi ridicate si este suficient de dur pentru testarea functionala de baza. Filamentul se va dovedi, de asemenea, util pentru productia economica de serii limitate de carcase, accesorii si obiecte educationale.

Materialul ABS este disponibil intr-o gama larga de culori. Suprafata mata a ABS face ca acesta sa fie usor de post-procesat. Materialul poate fi tratat chimic sau mecanic. Poti utiliza acetona pentru a imbina parti mai mari tiparite 3D separat, facand, astfel, ca rentabilitatea ABS sa creasca. 

Culori disponibile:

Culori disponibile pentru printarea 3D

 

ABS-FP

Filamentul ABS FP

Filamentul ABS FP (fireproof) este ideal pentru printarea 3D a pieselor care sunt expuse riscului de incendiere, fiind perfect pentru placi de circuite, accesorii PC sau carcase pentru microcontrolere. Este testat conform UL94. Filamentul Smartfil ABS FP este ignifug si are abilitatea de autostingere atunci cand intra in contact cu focul, fara a lasa reziduuri. In prezenta focului, piesele cu grosimea peretelui de 1,50 mm sunt capabile sa autostinga flacara in mai putin de 30 de secunde, fara a produce picaturi de plastic topit, fiind corespunzatoare categoriei V-1, conform UL94.
Piesele cu grosimi de 2,10 mm sau mai mari sunt capabile sa autostinga flacara in mai putin de 10 secunde, fara a produce picaturi de material plastic, fiind corespunzătoare categoriei V-0, conform standardului UL94.

Culori disponibile:

culoare_2abs_fp

ABS MDT-Sensor

ABS MDT

ABS MDT (termoplastic detectabil magnetic) este un filament pentru imprimare 3D proiectat pentru a fi detectat de orice tip de comutator automat, chiar si atunci cand materialul este prezent in particule foarte mici. De asemenea, este recomandat pentru fabricarea de senzori, ambalaje inteligente etc. Material foarte tenace, dur si rigid, cu rezistenta chimica la abraziune. In plus, acest filament poseda o stabilitate dimensionala ridicata. Nu contine fibre de carbon, grafit si negru de fum si, din acest motiv, ABS MDT nu elibereaza pulberi sau particule in timpul printarii, care sa contamineze procesul sau produsele finite.

Culori disponibile:

 

Alege o echipa de profesionisti in tehnologia de printare 3D

ASA-Pro

Materialul ASA Pro este un termoplastic stabil, conceput sa reziste la medii adverse, prelungind durata de viata a modelelor. Materialul este foarte rezistent la schimbarea conditiilor meteorologice si a luminii UV, ceea ce il face ideal pentru aplicatii exterioare. ASA Pro garanteaza ca modelele tale nu isi vor schimba culoarea si caracteristicile fizice, chiar si dupa testarea extinsa in aer liber. Rezistenta la temperaturi ridicate face posibila testarea modelelor sub lumina directa a soarelui, fara riscuri de deformare si albire. Datorita contractiei scazute si lipsei deformarii, ASA Pro este potrivit si pentru realizarea precisa a modelelor mari. Filamentul este disponibil in mai multe culori.

Culori disponibile:

 

culori_asa-pro

 

BOUN

Filamentul BOUN este un material cu proprietati mecanice similare polipropilenei. Datorita flexibilitatii acestui filament, se pot obtine piese semi-rigide, foarte rezistente la impact si care au un finisaj exceptional, cu o suprafata neteda si fina, ce nu se aseamana cu suprafata plasticului. Se pot imprima piese de orice dimensiune cu filamentul BOUN, deoarece acesta nu se micsoreaza sau deformeaza dupa racire. Multumita duritatii sale, poti realiza figuri flexibile sau complet rigide, in functie de geometria lor, care au o mare rezistenta la impact si ofera o atingere usoara si placuta.

Culori disponibile:


Alege o echipa de profesionisti in tehnologia de printare 3D

EP

Filamentul EP este o modificare a filamentului PLA cu scopul de a obtine o suprafata finisata mult mai fina. Materialul este compus 70% din PLA si 30% din ceramica. Dupa finisare, utilizand banda abraziva si apa, suprafata piesei printate 3D cu filamentul EP devine similara cu cea a ceramicii. Imprimarea este usoara si se face la temperaturi scazute (± 200 ° C), fara efect de deformare. In ceea ce priveste rigiditatea, este un filament cu o rigiditate mai mare decat cea a PLA. Piesa printata 3D cu filamentul Smartfil EP poate fi pictata cu orice fel de vopsea.

Culori disponibile:

 

culori_EP

 

ESD

Filamentul ESD ofera modelelor protectie de descarcare electrostatica, fiind deosebit de util in industria electronica. Rezistivitatea sa de suprafata, cuprinsa intre 106 si 109 Ω, elimina riscul de deteriorare a dispozitivelor electronice sensibile. Filamentul protejeaza prototipurille impotriva majoritatii acizilor, alcoolilor si a substantelor alcaline slabe. Filamentul ESD este perfect pentru carcasele componentelor electronice si mecanice delicate care sunt utilizate in mediu industrial advers. Acest material de imprimare 3D este optim pentru aplicatii industriale, cum ar fi: carcase, scule realizate ad-hoc si piese de productie. Contractia scazuta garanteaza realizarea precisa si fara riscuri a modelelor mari. ESD este disponibil doar negru.

Culori disponibile:

 

culori_ESD

 

CarbonX™PA12+CF

CarbonX ™ Fibra de carbon - PA12 este realizat folosind fibra de carbon cu modul inalt si o specialitate de Nylon 12 (PA12) aleasa pentru printabilitate, proprietati termice si rezistenta chimica. PA12 + CF este utilizat pe scara larga intr-o varietate de industrii datorita rezistentei sale chimice excelente, absorbtiei reduse a umiditatii si ferestrei largi de procesare. Formularea 3DXTECH asigura o contractie foarte scazuta a piesei printate, rezultand o stabilitate dimensionala excelenta, facand din PA12 + CF o alegere excelenta pentru scule, corpuri de iluminat si jigs-uri.

Culori disponibile:

 

 

filament flex

FLEX

FLEX este un elastomer termoplastic care poate fi printat 3D la o rata relativ rapida de 45mm/s. Filamentul are o aderenta mare intre straturi si o toleranta dimensionala care se situeaza sub +/- 0,02 mm. FLEX este elastic, se poate indoi fara rupere si este rezistent la diferite substante chimice, inclusiv benzina, alcool etilic, butan si monoxid de carbon. In comparatie cu SEMIFLEX, acest filament este mai putin elastic si are o textura mai apropiata cauciucului. In afara de capacitatea de a rezista la temperaturi de pana la 70°C, isi poate mentine integritatea la temperaturi scazute pana la -40°C. FLEX este perfect pentru piese printate 3D destinate a fi indoite frecvent ca anvelope, balamale elastice sau garnituri.

Culori disponibile:

 

 

Alege o echipa de profesionisti in tehnologia de printare 3D

filament glass

GLASS

Utilizand filamentul semitransparent GLASS, poti realiza piese translucide, care permit trecerea luminii, dar si prototipuri precise. Materialul iti permite sa inlocuiesti sticla fragila cu termoplastic rezistent. GLASS este un material care rezista la expunerea la saruri, acizi, baze si solventi, dar este rezistent si la zgarieturi. Din acest motiv, materialul este ideal pentru prototiparea industriala, in domenii precum cele auto si design.

Culori disponibile:

Filamentul HIPS

HIPS

Filamentul HIPS este cel mai bun pentru realizarea modelelor mari. Durabilitatea sa il face perfect pentru prototipuri de masini si teste functionale. Comparativ cu poliesterul standard, HIPS a fost modificat pentru a oferi piese cu un finisaj unic. Suprafata materialului este, din punct de vedere calitativ, egala cu suprafetele articolelor produse in masa. Cu HIPS puteti proteja rapid carcasele si piesele industriale, fara a fi nevoie de post-procesare. Acest material cu contractie scazuta va permite sa efectuati, in mod eficient, teste de performanta fiabile, pe modele foarte asemanatoare cu produsele finale.

Culori disponibile:


SMARTFIL MEDICAL

ABS MEDICAL

Filamentul ABS MEDICAL este proiectat pentru imprimarea 3D a pieselor din domeniul medical, fiind disponibil doar intr-o singura nuanta – naturala, firul avand diametru de 1,75 sau 2,85 mm. Filamentul ABS MEDICAL este proiectat pentru printarea 3D a elementelor din domeniul medical care necesita o biocompatibilitate de rang 6, care permite materialului sa intre in contact, pentru o anumita perioada de timp, cu corpul uman. Este un material de calitate, ce permite printarea 3D de piese cu detalii fine, fara deformari. Acest material are certificarea UPS Class VI sau ISO 10993-1.

Culori disponibile:

 

culoare abs

Filament NYLON

NYLON

NYLON este un material de imprimare 3D puternic, greu de rupt, care poate fi post-procesat utilizand unelte pentru prelucrarea metalelor. Este, de asemenea, un material rezistent la diferite tipuri de substante chimice, putand fi usor colorat cu ajutorul colorantilor pentru haine sau a colorantilor pe baza de acizi. Filamentul este perfect pentru producerea de piese mecanice si prototipuri functionale. Caracteristici principale: foarte durabil, rezistent la actiunea substantelor chimice, usor de colorat.

Culori disponibile:

 

Alege o echipa de profesionisti in tehnologia de printare 3D

filament pcabs

PCABS

PCABS este un amestec puternic de fibre din policarbonat (PC) si ABS. Acest filament este rezistent la impact, la lumina UV si la temperaturi ridicate. PCABS nu isi schimba proprietatile de-a lungul timpului si rezista la expunerea la substante chimice, inclusiv saruri, acizi si substante alcaline. Materialul este perfect pentru aplicatii industriale. Indiferent daca este vorba de prototipare, fabricare de instrumente sau fabricare de piese de uz final, obiectele realizate cu PCABS vor ramane pe deplin functionale si durabile. De asemenea, este un material propice pentru printarea uneltelor, elementelor de constructie si a componentelor auto expuse la impact si la actiunea substantelor periculoase.

Culori disponibile:

 

filament PETG

PETG

Filamentul PETG combina glicolul cu materialul PET standard, pentru a elimina fragilitatea. Rezultatul este un material cu durabilitatea imbunatatita si rezistenta la tractiune crescuta. PETG este un filament de calitate industriala, proiectat sa functioneze in medii extreme, fiind rezistent la uleiuri si grasimi. Filamentul nu se degradeaza in timp si este imun la lumina UV. Acest filament permite realizarea elementelor mecanice complexe, precum si a componentelor finale. Rezistenta materialului este un atu pentru utilizarea acestuia pentru a crea piese de lucru concepute pentru a suporta presiune ridicata, de exemplu: arcuri, amortizoare si instrumente de fabricatie. PETG este un filament robust, creat pentru profesionisti extrem de pretentiosi.

Culori disponibile:

filament petg

PETG MDT

PETG MDT (termoplastic detectabil magnetic) este un filament pentru imprimare 3D, conceput pentru a fi detectat de orice tip de comutator automat, chiar si atunci cand materialul este prezent in particule foarte mici. Aceasta proprietate il face optim pentru utilizare in industria alimentara, unde absenta contaminantilor de orice origine este esentiala. De asemenea, este recomandat pentru fabricarea de senzori, ambalaje inteligente, etc. In plus, acest filament poseda o stabilitate dimensionala ridicata. Poate fi utilizat in contact direct cu alimentele, fiind un material rezistent la umiditate, ciuperci si mucegai. Este foarte usor de imprimat, deoarece are o contractie foarte mica si nu necesita pat cald.

Dupa imprimarea cu acest material, este recomandata curatarea extrudorului cu CLEAN.

Culori disponibile:

filament PLA

PLA Pro

PLA Pro este un material biodegradabil natural, care prezinta o calitate excelenta a suprafetei. Aceasta calitate, impreuna cu reducerea contractiei, permit crearea de modele precise si complexe. Cu PLA Pro, se pot modifica dimensiunile prototipurilor obtinand, de fiecare data, precizia dimensionala necesara si o calitate ridicata, vizibila in fiecare detaliu. Este materialul ideal pentru a obtine cea mai buna estetica, intr-o maniera convenabila si ecologica.

Culori disponibile:

Alege o echipa de profesionisti in tehnologia de printare 3D

SMARTFIL-PP

PP

Filamentul din polipropilena este versatil, transparent si usor. Este, de asemenea, un material cu bune proprietati organoleptice. Proprietatile mecanice sunt excelente, in special rezistenta la impact, iar proprietatile chimice il fac ideal pentru scopuri industriale. Datorita proprietatilor speciale ale filamentului PP, acesta poate fi utilizat intr-o varietate de domenii de aplicare, cum ar fi: ambalaje, textile, vesela, tevi, aplicatii medicale, etc. Este ideal pentru obtinerea pieselor cu greutate redusa, astfel avand aplicabilitate inclusiv in industria auto si in cea aeronautica, in fabricarea dronelor sau a altor produse ce necesita componente usoare.

Avand o rezolutie ridicata de imprimare, filamentul se preteaza la imprimarea pieselor de dimensiuni reduse, cum sunt componentele robotice.

Culori disponibile:

 

SEMIFLEX

SEMIFLEX este un material flexibil, destinat aplicatiilor industriale. Este rezistent la grasimi, acizi usori si substante alcaline. Filamentul poate rezista la temperaturi de pana la 130 °C/266 °F. Obiectele realizate cu filament SEMIFLEX se pot indoi, fara a se rupe, si sunt rezistente la abraziune datorita aderentei intre straturi. Se poate utiliza filamentul SEMIFLEX pentru instrumentarea si prototiparea in medii industriale adverse sau pentru modele de pregatire medicala. De asemenea, SEMIFLEX este o solutie optima pentru a face prototipuri flexibile tubulare de piese auto.

Culori disponibile:

SUPPORT

Filamentul SUPPORT este creat prin modificarea filamentului HIPS, cu scopul de a fi folosit ca material suport. Caracteristica principala a filamentului SUPPORT este dizolvarea rapida in D-Limonen. Comparat cu filamentul HIPS, dizolvarea este de 3 ori mai rapida. De asemenea, filamentul SUPPORT se poate folosi ca suport pentru o gama mai mare de materiale decat filamentul HIPS. Nu se recomanda printarea lui sub 0,1 mm, deoarece poate provoca obstructia extruderului.

Culori disponibile:

ULTRAT

Filamentul ULTRAT este un amestec din plastic ABS, unic pentru Zortrax Ecosystem. Proiectat pentru durabilitate si calitate excelenta a suprafetei, acest material este ideal ori de cate ori este necesara o calitate inalta a produsului finit. Se poate utiliza pentru prototipuri functionale, piese finale sau pentru produse de consum. Indiferent de scop, modelele 3D realizate cu ULTRAT sunt mai durabile decat cele realizate din ABS standard. Acest material de imprimare 3D este rezistent la temperaturi ridicate si impact puternic. Duritatea sa exceptionala permite testarea prototipurilor in conditii variate.

Culori disponibile:

 

filament lemn

WOOD

Filamentul WOOD face parte din prima categorie de filamente PLA ce au in compozitie un procentaj foarte ridicat de lemn natural. Obiectele imprimate 3D cu acest filament dau dovada de o calitate exceptionala, fiind pretabil rezolutiilor foarte bune de printare. Filamentul este disponibil in mai multe nuanțe de lemn, inclusiv una inspirata de aspectul bambusului.

Culori disponibile:

culori_wood

Cauti un partener pentru solutii de printare 3D?